X
Kaynak

Dinime geç yaşta yöneldim, bu nedenle Allah'a kulluk yaparken bazen sıkıntı yaşıyorum, bu yüzden kendimi eksik hissediyorum, bu durumda ne yapmam gerekir?
Genişlet
Tarih: 05 Aralık 2015
Kategori: İslam
1,459 Kez İzlendi
0 Beğeni
Favorilere Ekle
Soru
Dinime geç yaşta yöneldim, bu nedenle Allah'a kulluk yaparken bazen sıkıntı yaşıyorum, bu yüzden kendimi eksik hissediyorum, bu durumda ne yapmam gerekir?
Sorunun Orijinali
DİNİME GEÇ YAŞTA YÖNELDİM. ALLAH’A KULLUK YAPARKEN BAZEN SIKINTI YAŞIYORUM. BU YÜZDEN KENDİMİ EKSİK HİSSEDİYORUM, BU DURUMDA NE YAPMAM GEREKİR?
Cevap
+Büyüt-Küçült

Hayat bir imtihandır, sıkıntısız imtihan olmaz. Sıkıntılar da kazanma imkânıdır, bizi büyütür. Çaba ve gayret sarf ettikçe doğru yapmaya, güzel yapmaya çalıştıkça manevi olarak büyür ve kazanırız. Allah’a dönmek için, sıratel müstakimde yürümek için hangi yaşta olursak olalım geç değildir. Biri on yaşında Allah’a döner biri elli yaşında döner, bir diğeri yetmiş yaşında Allah’a döner ne zaman dönerse dönsün buna hamd edip şükretmelidir. Ya Allah’a dönmeden ölseydi!

Kişi Allah’a gitmeden; yani ölmeden Allah’a dönmüşse buna şükretmeli, hamd etmelidir. Bunu Allah’ın bir ikramı, rahmeti olarak görmelidir. Allah bir ismini, bir güzelliğini onun üzerinde mutlaka sever ki onu kendine döndürür, kendine çeker. Bunun için ona da düşen bize de düşen kendimizi Allah’a çekmektir. Aslında kulun duasından başka bir gücü yoktur. Allah ayeti kerimede; “eğer duanız olmasa Allah size neden kıymet versin (neden değer versin)”[1] buyurur. Kul değerini, kıymetini, şerefini Allah’tan alır. Allah’tan dilemesinden, istemesinden alır. Kul, Allah’ı isteyince kıymetli ve şerefli olur, Allah ona değer verir. Kul rabbini isteyince, kendini isteyince; yani Hz. İnsan olmayı isteyince Allah’ın kendisine nefhettiği ruhu isteyince, Allah’ın kendisi için istediğini isteyince kıymetli olur, değerli olur, şerefli olur. Kul, Allah’tan yüz çevirirse kıymetini, değerini, şerefini kaybeder. Tercihini kendisi yapar, bir avuç toprağa minnet eder. İnsanlar birbirine muamele ederken kişi kendisine nasıl kıymet, değer veriyorsa karşısındaki insana da öyle kıymet, değer ve şeref verip öyle görmelidir. Kendisine hangi hakkı tanıyorsa bütün insanlara da o hakkı tanımalıdır. Yoksa diğer insanlara zulmetmiş, onlara rabbani bir bakışla bakmamış, Allah ile bakmamış, peygamberin nazarıyla nazar etmemiş olur. Nefsiyle ve şeytanla bakmış olur.

Allah bizi Allah ile bakanlardan eylesin. Allah ile dileyenlerden, tutanlardan, yürüyenlerden, dinleyenlerden, sevenlerden eylesin inşallah. Allah bizi nefsimizin şerrinden muhafaza eylesin. Resulullah (s.a.v.) Efendimiz’in buyurduğu gibi; “beni bir an bile göz açıp kapayıncaya kadar nefsimle baş başa bırakma ya rabbi” [2] diyenlerden eylesin. Allah’ın nefsiyle baş başa bırakmadığı kullarından eylesin. Allah bizi kendisiyle beraber eylesin, zikri, aşkı, muhabbeti, tecelliyi daim eylesin inşallah.

 
 


[1]Furkan/77
[2]İbn-i Hanbeli-v, 42

Yorumlar
Yorum Yok
Yorum Yaz
Şimdi Gönder
Bize Ulaşın
Hakkımızda
Diyar tv

iletisim@soruvesorunlar.com

0312 336 70 48

Unutmayın;

"Cevabı olmayan hiçbir soru yoktur"

Muhammed Hüseyin (R.A)

Bu proje bir

soruvesorunlar.com 2015